Trei jucători şi un oficial al SCM Zalău, amendaţi şi suspendaţi după bătaia din meciul cu Unirea Dej

Partida retur din finala barajului de promovare în Liga a II-a, dintre SCM Zalău şi Unirea Dej, s-a încheiat cu o bătaie generală. Totul a pornit în momentul în care antrenorul secund al dejenilor, Moussaddak Moundir, care era suspendat pentru jocul retur, a sărit gardul ce desparte suprafaţa de joc de tribune şi a arătat gesturi obscene spre banca de rezerve a echipei zălăuane. S-a creat un „meleu”, la finalul căruia au apărut şi cartonaşele roşii, câte două de ambele părţi. Romaric Logon şi Bogdan Vişan sunt juctătorii sancţionaţi de la SCM Zalău, în timp ce de la Unirea Dej au fost eliminaţi portarul Raul Papp şi jucătorul de câmp, Angelo Cocian.

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a dezbătut acest caz pentru prima dată la şedinţa din 2 iunie, însă, neavând suficiente probe, a amânat verdictul pentru şedinţa din 9 iunie. Subiectul a fost dezbătut din nou miercuri, iar sancţiunile au venit de ambele părţi. Cel mai „şifonat” a ieşit secundul Unirii Dej, Moussaddak Moundir primind o suspendare de patru etape şi o amendă de 2270 de lei. Portarul Raul Papp şi jucătorul de câmp, Angelo Cocian, au primit fiecare câte trei etape de suspendare şi câte o amendă de 1.500 de lei.

Din tabăra zălăuană, cele mai drastice sancţiuni s-au îndreptat spre delegatul Vasile Jula, fostul internaţional fiind suspendat pentru o perioadă de o lună şi amendat cu suma de 2.200 de lei. Şi jucătorii Romaric Logon şi Bogdan Vişan vor sta în tribune la primele trei jocuri din noul sezon, aceştia fiind obligaţi să achite şi câte o amendă de 1.500 de lei.

Accidentat la partida retur, căpitanul Raul Stanciu a coborât din tribune cu câteva minute înainte de flueirul final, la scorul de 1 – 0, pentru a ţine un discurs înaintea festivităţii de premiere de care se pregăteau zălăuanii. Imediat după fluierul final, Stanciu a intrat pe suprafaţa de joc pentru a-şi consola colegii după ratarea promovării, iar în momentul „încăierării”, a luat şi el parte la bătaia generală. Comisia de Disciplină s-a îndreptat şi împotriva acestuia, sancţionându-l cu o suspendare de trei etape şi cu o amendă de 1.700 de lei.

Partida retur dintre SCM Zalău şi Unirea Dej s-a încheiat cu scorul de 1 – 1 (0 – 0 în turul de la Dej), rezultate în urma cărora formaţia din Dej a promovat în Liga a II-a.

Leave a Comment